Gotuj Krok Po Kroku to magazyn kulinarny, w którym prezentowane są przepisy na dania kuchni polskiej w nowym, niebanalnym wydaniu. Miesięcznik ma unikatową strukturę: wszystkie przepisy przedstawione są w niezwykle przejrzystej formule krok po kroku, dzięki czemu czytelnik ma możliwość dokładnego zapoznania się z przygotowaniem potrawy. Przy każdym przepisie znajduje się od 4 do 12 zdjęć obrazujących kolejne etapy przyrządzania potrawy. Dodatkowo każdy przepis publikowany w magazynie opatrzony jest informacją na temat ilości porcji, szczegółowego czasu przygotowania oraz kosztu i kaloryczności jednej porcji.

W każdym numerze część potraw jest oceniana przez panel ekspertów: szefa kuchni, cukiernika i doświadczoną gospodynię. Ponadto czwartym ekspertem jest czytelnik, który testuje i komentuje 3 potrawy, a za swój wkład w tworzenie gazety otrzymuje nagrodę w wysokości 200 zł. Każdy czytelnik na szansę zostać ekspertem – wystarczy, że wyśle swoje zgłoszenie drogą e-mailową lub pocztą na adres redakcji.

Kulinarne propozycje prezentowane są w 3 przejrzystych działach: Dania na każdy dzień, Dania odświętne oraz Ciasta. Ponadto na końcu każdego działu znajduje się zbiór praktycznych trików ułatwiających pracę w kuchni i w domu. W miesięczniku są również publikowane porady czytelników, z których najciekawsza premiowana jest nagrodą w gotówce.

Magazyn stanowi inspirację zarówno dla doświadczonych gospodyń, jak i osób z niewielką praktyką w gotowaniu: młodych mam, mężatek oraz studentów. Bez wątpienia każdy znajdzie coś dla siebie!
Zespoł Redakcyjny „Gotuj Krok Po Kroku”
P.o. redaktor naczelnej: Magdalena Dziekońska
Zespół redakcyjny: Marta Trybalska, Paulina Mańka

Znajdź nas na facebooku: https://www.facebook.com/Gotuj.krok.po.kroku